Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

eTwinning 2016-2017


Our project "Let's discover our European Math World" is mentioned in the new eTwinning book : "Learning from the past, designing our future : Europe's cultural heritage through eTwinning".




Κερδίσαμε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας Etwinning! Συγχαρητήρια παιδιά!!!





Μας απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας του eTwinning για το έργο μας αυτό!!! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Let's Discover Our European Math World!!!

Μαθητές της Β ‘ γυμνασίου (2016-17) συνεργάστηκαν με μαθητές  18 σχολείων  του εξωτερικού μέσω του προγράμματος eTwinning ¨Lets Discover our European Math World”.
Οι μαθητές είναι: Αλεξίου Σταματία, Γκόγκο Δήμητρα, Κακουργιώτη Αλεξάνδρα, Καστανιώτη Παναγιώτα, Κοζμά Πανωραία, Κοκκίνη Λαμπρινή, Κοσσυβάκη Χριστίνα, Κουκουφίκης Γεώργιος.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενεργοποιηθούν τα παιδιά και να ενασχοληθούν με θέματα μαθηματικού περιεχομένου με ένα βιωματικό και έξω από τα στενά πλαίσια της σχολικής αίθουσας τρόπο. Επιπλέον στόχος ήταν να γνωρίσουν τον τρόπο εργασίας άλλων χωρών στα μαθηματικά αλλά και στοιχεία πολιτισμού τους.

Αρχικά παρουσίασαν τους εαυτούς τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, σεβόμενοι πάντα τα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια τους ανατέθηκε να παρουσιάσουν σύντομα την περιοχή μας και το σχολείο μας. Αυτό έγινε από τους μαθητές κάθε χώρας και έτσι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές και σχολεία του εξωτερικού. Τα παιδιά με πνεύμα συνεργασίας πήραν αρχικά τον ρόλο του φωτογράφου, μαζέψανε το απαραίτητο υλικό και βάζοντας και τη μουσική επένδυση είχαμε το τελικό αποτέλεσμα.

1ο Γυμνάσιο Βύρωνα







https://youtu.be/ClrDG8OeWOU
Στα πλαίσια της μαθηματικής  εργασίας κάθε σχολείο έπρεπε να επισκεφτεί κάποιο πολιτιστικό χώρο του τόπου του (πόλη, μουσείο, κτίριο, πανεπιστήμιο) και να μελετήσει τόσο τα στοιχεία πολιτισμού όσο και τις μαθηματικές έννοιες που τον συνοδεύουν. Η ελληνική ομάδα μελέτησε τα αγγεία της  Γεωμετρικής εποχής και αφού επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο ετοιμάσαμε ένα βίντεο όπου καταγράφονται τα πλάνα της επίσκεψης και η μελέτη που έκαναν οι μαθητές πάνω σε αυτό το θέμα.

Αρχαιολογικό Μουσείο-Αγγεία Γεωμετρικής Εποχής


 



Η ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για  το πρόγραμμα ¨Lets Discover our European Math World”, όπου μπορείτε να δείτε και τις εργασίες των άλλων χωρών είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου